توصيه هاي تغذيه اي به روزه داران
در وعدههاي سحري و افطاري از پرخوري، مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند و شكر خودداري شود
روزه بايد با چاي، آب جوش يا شيرگرم و خرما يا كشمش باز شود و سپس يكي از غذاهاي نان، پنير و سبزي، شامي، انواع كوكو، فرني يا شير برنج ميل شود
با فاصله دو ساعت بعد از افطار بايد يكي از غذاهاي سوپ، آش، حليم، خوراك لوبيا، عدسي، خوراك سبزيجات با كمي نان به همراه ماست و خيار و يا دوغ و سبزي خوردن يا سالاد به مصرف برسد
بلافاصله بعد از شام از مصرف چاي خودداري شود چون جذب آهن را كاهش ميدهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از ميوهها مخصوصا مركبات حاوي مقادير بالايي ويتامين ث هستند استفاده كنند زيرا جذب آهن در بدن را افزايش ميدهد و در متابوليسم طبيعي بدن و توليد برخي از هورمونها نقش ويژهاي دارد، تا پايان شب و هنگام خواب از ميوهها، چاي كمرنگ، و ساير مايعات به ويژه آب استفاده شود
وعده سحري بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذاي اصلي در اين وعده صرف شود انواع چلوخورشتها و پلوهاي مخلوط با حبوبات و سبزيجات به همراه مرغ، ماهي يا گوشت و سبزيهاي تازه مثل سبزي خوردن يا سالاد و ماست براي اين وعده مناسب است، بلافاصله بعد از اتمام سحري از نوشيدن چاي اجتناب شود زيرا باعث كاهش جذب آنها ميشود
همچنين چاي باعث افزايش ادرار و دفع مواد معدني مورد نياز بدن و بروز تشنگي در طول روز ميشود
0 Comments:
ارسال یک نظر
<< Home